Adı: Aylin Kontente
Doğum Tarihi: 30 Haziran 1982
Doğum Yeri: İstanbul
Burcu: Yengeç
Boyu: 1,65 m
Meslek: Oyuncu
Eğitimi: 9 Eylül Üniversitesi
Aylin Kontente, 30 Haziran 1982 yılında doğdu. 9 Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü 2003 yılında mezun oldu. Oyun Atölyesi’nde çalışmaktadır.

İlk olarak Kampüsistan dizisinde rol alan Aylin Kontente, 2007 yılında Ferhan Şensoy’un başrolde oynadığı “Son Ders: Aşk ve üniversite” filminde Hande rolünü oynadı. Seksenler dizisinde de Suzan karakteriyle beğeni toplayan Aylin Kontente, son olarak BKM Güldür Güldür dizisinde Burcu Yerler rolünü oynamaktadır.

Aylin Kontente, 18 Aralık 2012 tarihinde İnsanlar Alemi programında rol arkadaşı olan Alper Kul ile evlendi.

8223_1 37252 125758 alperkulbabaolduu aylinkontente aylin-kontente1 aylin-kontente-1 Aylin-Kontente-2 aylin-kontente-alper-kul Aylin-Kontente-Resim-Galerisi Aylin-Kontente-Resimleri f5b_b49c5 Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir Aylin Kontente Kul Kimdir
Filmografisi

2014 Olur Olur!
2013 BKM Güldür Güldür – Burcu Yerler
2012-2013 Seksenler – Suzan
2012 İnsanlar Alemi – Burcu
2011 Babam Sağolsun – Zeynep
2010 Vay Arkadaş – Manik Anne
2009 Haneler
2009 Geniş Aile – Psikolog
2008 Limon Ağacı – Fatoş
2008 Kirpi – Sekreter
2008-2010 Yaprak Dökümü – Nazlı
2007 Sır Gibi – Zeynep
2007 Son Ders : Aşk ve Üniversite – Hande
2007 Sevgili Dünürüm – Esma
2003 Kampüsistan – Mine

Tiyatro

Tiyatro Kılçık
Duru Tiyatro
Hırçın Kız, Şah Mat, Ayıp Ettik

Reklam

Dijitürk Baby Tv – 2009
Hepsi Buradacom – 2008