Deniz Uğur Kimdir

9 Temmuz 2015

Deniz Uğur
Sinema oyuncusu
Deniz Uğur sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1997 yılında 9. Ankara Film Festivalinde Bir Erkeğin Anatomisi filmindeki rolü ile Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.
Doğum: 17 Ekim 1971 (43 yaşında), İstanbul
Boy: 1,77 m
Eşi: İsmail Hakkı Sunat (e. ?–2004)
Çocukları: Mina Deniz Muhtar, Engin Deniz Sunat, Poyraz Deniz Muhtar
Ebeveynleri: Mete Uğur, Suna Uğur
Adını Feriha Koydum dizisinde başroldeki “Sanem” karakterini canlandırmasıyla tanınırlığı artmıştır. 2013 yılında Evrim Solmaz’ın Umutsuz Ev Kadınları’ndan ayrılması üzre diziye dahil olmuştur. Dizide Kudret’in eşi Gülşah’ı canlandırmaktadır.

Ünlü opera sanatçısı Mete Uğur ile balerin Suna Uğur’un tek çocuğudur. 1932 Türkiye güzeli ve Türkiye’nin ilk dünya güzeli olan Keriman Halis’in torunudur, dolayısıyla Ubıh ve Adige kökeni de vardır.
Ünlü oyuncu son olarak 28 Şubat 2014 tarihinde vizyona girecek olan Orçun Benli yönetmenliğindeki ‘Gulyabani’ adlı korku filminde oynamıştır.
Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir Deniz Uğur Kimdir

Filmografisi
2015 Kara Kutu (dizi)
2013-2014 Umutsuz Ev Kadınları (Gülşah)
2012 Emir’in Yolu
2012 Adını Feriha Koydum Emir’in Yolu
2012 Bu Son Olsun
2011 Adını Feriha Koydum
2007 Baba Oluyorum
2007 Ertelenmiş Hayatlar
2006 Hayatım Sana Feda
2006 Sahte Prenses
2004 Zümrüt
2004 Yağmur Zamanı
2001 Benimle Evlenir Misin
2001 Bana Şans Dile
2000 Mert Ali
2000 Yalan Dünya
1999 Kurtlar Sofrası
1998 Gülerken Ağladık
1998 Güldüren Cazibe
1996 Bir Erkeğin Anatomisi
1993 Yaz Evi
1986 Tabancamın Sapı
1984 Bizimkiler / Of OF Emine
1982 Islak Güneş
1981 Mecnun

Senarist olarak

2001 Benimle Evlenir Misin

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir