Erkan Sever Kimdir

25 Ağustos 2014

Güzel Köylü dizisinde Muhtar Niyazi karakterine hayat veren – Erkan Sever, Güzel Köy’ün muhtarıdır. Köyün en yaşlı ve sevilen büyüğü Sultan Ana onu kocası sanmakta ve kaybettiği torununu bulması için sıkıştırmaktadır.
Erkan Sever kimdir
Erkan Sever (d. 11 Temmuz 1974, İzmir), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen yardımcısı.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Tiyatro Oyunculuğu Bölümü’nden mezun olan sanatçı, İzmir Devlet Tiyatrosu’nda 1994 – 1996 yılları arasında çalıştıktan sonra,1996 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. Sanat çalışmalarını tiyatro ile sınırlandırmayan Sever, kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Cihan rolüyle boy gösterdi. Oyunculuğun dışında yönetmen yardımcılığı yapan Erkan Sever, halen Şehir Tiyatroları’nda çalışmakta, dizi filmlerde rol almaktadır.
Rol aldığı bazı oyunlar
Ocak (oyun) : Turgut Özakman – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2012
Günlük Müstehcen Sırlar : Marco Antonio De La Parra – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2011
Düşüş (oyun) : Nahid Sırrı Örik\Kemal Bekir – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2010
Dinmeyen Alkışlar : Gülsün Siren Kınal – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2008
Size Öyle Geliyorsa Öyledir : Luigi Pirandello – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2007
Onlar Ermiş Muradına : Georges Feydau – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2006
Ceza Kanunu : Refik Ahmet Nuri Sekizinci – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2006
Bilitis’in Şarkıları : Pierre Louys – Tiyatro Dafne – 2004
Çalı Kuşu : Reşat Nuri Güntekin – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2003
Hırçın Kız : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2003
Gelin ile Kaynana : Carlo Goldoni – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2002
Lüküs Hayat : Ekrem Reşitrey\Cemal Reşitrey – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001

Erkan-Sever-Kimdir-Oynadigi-Diziler-Filmler-Resimleri_4 b3 Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir Erkan Sever Kimdir
Suç ve Ceza : Fyodor Dostoyevski – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001
Haydi Mars’a Gidelim : Tom Steiner – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001
Hasır Şapka : Eugene Labich – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Romeo ve Juliet : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2000
Maviydi Bisikletim : Dinçer Sümer – İstanbu Şehir Tiyatrosu – 1999
Kuyruklu Yıldız Altında : Hüseyin Rahmi Gülpınar – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1998
Aydınlanma Ateşi : Taner Barlas – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1998
Küçük Nasrettin : Serpil Akıllıoğlu – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Mephisto : Klaus Mann\Ariane Mnouchkine’ – İzmir Devlet Tiyatrosu]]
Marat de Sade : Peter Weiss – İzmir Devlet Tiyatrosu
Deli İbrahim : Turan Oflazoğlu – İzmir Devlet Tiyatrosu
Çıtırköy : İzmir Devlet Tiyatrosu
Danseden Eşek : Eric Vos – İzmir Devlet Tiyatrosu

Yönetmen yardmcılığı yaptığı oyunlar

Altıncı Kat
Haydi Marsa Gidelim
Münevverin Hasbihali
Vasati Dört Kişi
Kendi Gök Kubbemiz

Filmografisi

Düşman Kardeşler (dizi) 2012
Kurtlar Vadisi Filistin – 2011
Daha Neler – 2006
Ezo Gelin – 2006
Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu – 2005
Ömer Seyfettin: And ve Kaşağı – 2005
Ömer Seyfettin: Çanakkale’den Sonra – 2005
Mühürlü Güller – 2003
Cinlerle Periler – 2001
Melekler Evi – 2000
Örümcek – 1998

Ödülleri
1. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri – Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü – Ocak (oyun) – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2013

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir