Fadik Sevin Atasoy Kimdir

25 Temmuz 2015

Fadik Sevin Atasoy (d. 1 Ekim 1975, Ankara), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
Yaşamı
Adını babası Sönmez Atasoy’un, o doğduğunda sahnelediği [1] Fadik Kız adlı oyundan alan sanatçı, henüz dört yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali’nde Devlet Tiyatrolarınının “Teneke” adlı oyununda rol aldı. Bu roluyle henüz dört yaşında en iyi oyuncu ödülünü aldı. TRT’de çocuk programlarında sunuculuk yaptı. İlköğrenime başlayana kadar, ailesiyle birlikte turnelerde ve sahne arkasında yetişti. Önce İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almaya başladıysa da, daha sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü sınavlarında birinci olarak burs kazanıp, bu okuldan mezun oldu. Yine aynı Üniversitede Yüksek lisansını burslu olarak tamamladı. Oyunculuk Sanatında Diksiyon ve Fonetik üzerine tez vermiştir. Annesi Emel Göksu Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Atasoy, Devlet Tiyatroları’na girdi. İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan’da tiyatro üzerine eğitim aldı ve araştırmalar yaptı. Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda Carmen’i oynadı ve tiyatro yönetmenliği yaptı. İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Bulgarca’da[2] konuşabilmektedir.

Oyun Atölyesi’nde Haluk Bilginer’le birlikte Moliere’in “Cimri” adlı oyununda da rol alan sanatçı, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde de oynadı. 2008 yılında, Sönmez Atasoy yönetiminde, ABD’de yaşayan bir grup Türk sanatçı ile New York Şehri Türk Amerikan Sanat Topluluğu’nu kurdular. ABD’deki Türkler’e çağdaş Türk Tiyatrosu’nu sevdirmek ve yetenekli gençleri eğiterek tiyatro dünyasına kazandırmak için ilk oyunları ‘Kanlı Nigar’ı Broadway Town Hall Tiyatrosu oynadılar. Dört yabancı dil bilmektedir.
Ödülleri

19. Ankara Uluslararası Film Festivali – 2008, “En iyi Kadın oyuncu” – Zeynep’in Sekiz Günü
Iskenderiye Uluslararası Film Festivali – 2008, “Artistik Başarı Ödülü” – Zeynep’in Sekiz Günü
N-101 NTV- 2007 – 2007, “Yılın Sinema Oyuncusu”,
Altın Kalite Ödülleri – 2007, “Yılın Markalaşmış Sinema Oyuncusu”,
42. Altın Portakal Film Film Festivali – 2005, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, O Şimdi Mahkum
Newyork University -TİSCH-First Run Film Festivali -2011, ‘En İyi Kadın Oyuncu ‘Merhaba’ NYC-USA
World Consumer Academy tarafından “Yılın En Kaliteli Oyuncusu”[3]
Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir Fadik Sevin Atasoy Kimdir
Filmografisi

Merhaba-2011
Mavi Pansiyon – 2011
Ay Lav Yu – 2010
Ah Kalbim- 2009
Aynadaki Düşman -Dizi- 2009
Usta-2009
Son Bahar -Dizi- 2008
Geçerken Uğradım – 2007
Ayrılık -Dizi- 2007
Beyaz Melek – 2007
Dudaktan Kalbe -Dizi – 2007
Zeynep’in Sekiz Günü – 2007
Sev Kardeşim – Dizi – 2006
Döngel Karhanesi – 2005
O Şimdi Mahkum – 2005
Kısmet – 2004
Ah Be İstanbul -Dizi- 2004
Serseri Aşıklar – Dizi- 2003
Bizim Evin Halleri- Dizi – 2000

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir