Gönül Ülkü Özcan Kimdir

9 Ağustos 2015

Emine Gönül Ülkü Özcan, 28 Şubat 1931 yılında İstanbul-Kadıköy’de doğdu. Küçük yaşta, ailesinin desteği ile 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdi. 1962’de Gazanfer Özcan ile evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nu kurdu.

2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.

Gönül Ülkü, son olarak Gülse Birsel’in senaryosunu yazdığı Yalan Dünya dizisinde Afife rolünü canlandırmaktadır.

Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir Gönül Ülkü Özcan Kimdir
Filmografisi
2011-2013 Yalan Dünya – Afife
2009 Avrupa Yakası – Hamiyet Kral
2001 Huzursuzlar
1994 Hüsnü Bey Amca – Naciye
1992 Burnumu Keser misiniz?
1983 Kuruntu Ailesi – Hüsniye Kuruntu
1978 Neşeli Günler – Seslendirme
1975 Ateş Böceği – Seslendirme
1974 Çam Sakızı – Seslendirme
1974 Mirasyediler – Seslendirme
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın
1969 Boş Beşik – Seslendirme
1954 Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan
1952 Sabahsız Geceler
Gönül Ülkü Özcan Kimdir

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir