Kenan Işık Kimdir

15 Kasım 2014

Doğum: 1 Ekim 1947 (67 yaşında), Yeşilyurt, Malatya
Eşi: Beril Işık
Eğitim: Gazi Üniversitesi
Çocukları: Mehmet Işık, Ahmet Işık
Albümleri: Şiirler
1947 yılında Yeşilyurt, Malatya’da doğdu. Devlet Demiryollarından emekli bir memur çocuğu. Ailesinde sanatla uğraşan kimse olmamasına rağmen ilkokulda müsamerelerden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu.

Şiirler okudu, piyeslerde başrolü aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Ankara’da liseyi okurken ise Meydan Sahnesi’ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.
1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30’un üzerinde ödül aldı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Eski adıyla Kim Beş Yüz Milyar İster? olan Kim Beş Yüz Bin İster? yarışma programının sunucusu olarak daha geniş kitle tarafından tanındı.
Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir Kenan Işık Kimdir
Filmografisi
Oyuncu olarak
Yıl Film Rol Notlar
1990 Hanımın Çiftliği Bulut Aras’ı seslendirmiştir.
1991 Sızı
1993 Süper Baba
1997 Sıcak Saatler Rıfat Hazal
2002 Yeşil Işık Ali
TV programları
Dadı_(dizi) (2001-2002 tarihleri arasında Show TV ve Star TV’de yayınlanmıştır.)
Kim Beş Yüz Milyar İster? (2000 – 2004 tarihleri arasında Show TV ve Kanal D’de yayınlanmıştır.)
Kim Beş Yüz Bin İster? (2005 – 2007 tarihleri arasında Show TV’de yayınlanmıştır.)
Fikrimin İnce Gülü (2007)
Kim Bir Milyon İster? (2008 – 2009 tarihleri arasında Star TV’de yayınlanmıştır)
Dünya Bir Oyun Sahnesi (2009 tarihleri arasında atv’de yayınlanmıştır.)
Kelimenin Gücü (2010 – 2011 tarihleri arasında atv’de yayınlanmıştır.)
Kim Milyoner Olmak İster? (2011-günümüz / atv’de.)
Yönettiği bazı tiyatro oyunları
Aşk Hastası : Kenan Işık – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2012
Ölümsüz Öykü : Karen Blixen\Kenan Işık – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2006
İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu? : Nazım Hikmet – Bakırköy Belediye Tiyatrosu – 2000
Aşk Hastası : Şeyh Galib – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1999
Huzur : Ahmet Hamdi Tanpınar – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1998
Kıyamet Sularında : Civan Canova – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1995
Olmayan Kadın : Kenan Işık – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1994
Abdülcambaz : Turhan Selçuk – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1993
Macbeth : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1992
Ahmetlerim : Necati Cumalı – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1990
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1989 – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1992 – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2008-2013
Bebek Uykusu : Kenan Işık – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1988 – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1991
Matmazel Helsinka : Georgas Astolas – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1987
Afife Jale : Nezihe Araz – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1987 – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991
Türkmen Düğünü : Ali Yörük – Adana Devlet Tiyatrosu – 1986
Öyle Bir Sevgiki : Loleh Bellon – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1985
Toroslardan Öteye : Orhan Asena – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1984
Bozkır Güzellemesi : Nezihe Araz – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1983
Bir Tavsiye Mektubu : Ephraim Kishon – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1973
Strindberg Oyunu : Fredrick Dürrenmatt – Bursa Devlet Tiyatrosu – 1973
Rol aldığı tiyatro oyunları
Bir Sabah Gülerek Uyan : Necati Cumalı – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1985
Üç Kız Kardeş : Anton Çehov – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1982
Kral Lear : William Shakespeare – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1980
O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise : Ray Bradbury – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1980
Marıus : Marcel Pagnol – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1975
Yazmış olduğu senaryoları
1991, Yarına Gülümsemek
1991, Anadolu’nun Kadın Erenleri
1992, Taşların Sırrı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir