Levent Üzümcü Kimdir

26 Ağustos 2015

Levent Üzümcü
Sinema oyuncusu
Levent Üzümcü, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.
Doğum: 6 Temmuz 1972 (43 yaşında), İzmir
Boy: 1,92 m
Eşi: Ebru Tuay Üzümcü (e. 1997)
Eğitim: Anadolu Üniversitesi
Çocukları: Ata Üzümcü, Batu Üzümcü
Özgeçmişi

İlkokulu Karşıyaka Aydoğdu İlkokulu’nda, liseyi İzmir Eşrefpaşa Lisesi’nde okudu. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu, Los Angeles Film Okulu Oyuncu Yönetmenliği eğitimi almıştır.
1996 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu olan Levent Üzümcü Gezi Direnişi sürecindeki duruşu ve Sosyalist Enternasyonel’de yaptığı konuşma sebebiyle Mayıs 2015’te İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından Ağustos 2015’te görevinden ihraç edildi. Atv’de yayınlanmış olan Avrupa Yakası adlı dizide Cem karakterini canlandırmıştır.

Ayrıca haftanın 3 günü Türkmax’ta yayınlanan Akıl Şampiyonu adlı yarışmayı sundu. Ada ve Batu Üzümcü’nün babası olan Levent Üzümcü, psikolojik danışman Ebru Tuay Üzümcü ile evlidir.
Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir Levent Üzümcü Kimdir
Oynadığı Tiyatro Oyunları

Tehlikeli İlişkiler : Choderlos De Laclos
Alevli Günler : Irmak Bahçeci
Gagarin Sokağı : Gregory Burke
Maskeliler : Ilan Hatsor
Tozlu Çizmeler : İsmet Küntay
Can Tarlası : Kemal Kocatürk
Barut Fıçısı : Dejan Dukovski
Gündüze Gebedir Gece :
Danton’un Ölümü : Georg Büchner
Candan Can Koparmak : Orhan Asena
Macbeth : Shakespeare
Bir Adam Yaratmak : Necip Fazıl Kısakürek
Küçük Nasrettin (Çocuk Oyunu)
Kuyruklu Yıldız Altında : Hüseyin Rahmi Gülpınar/Güner Sümer
Metro Canavarı
Defne Dalı
Hayvan Çifliği : George Orwell
Mumammer Muammer
Çil Horoz
Vişne Bahçesi : Anton Çehov
Oz Büyücüsü
İstibdat Kumpanyası

Filmografi
Oynadığı Bazı Sinema Filmleri

Beyza’nın Kadınları 2005
Umut 2008
Abimm 2009

Oynadığı Diziler

Harem (dizi) 2012-2013
Acayip Hikayeler 2012
Anneleri ile Kızları 2011
Şen Yuva 2010
Avrupa Yakası (2004 – 2005 – 2006 – 2007 – 2008 – 2009) (Cem)
Serseri Aşıklar (dizi) 2003
Bayanlar Baylar 2002
Biz Size Aşık Olduk 2002
Evdeki Yabancı 2000
Küçük İbo 1998
Bir Umut 1997

Oynadığı Bazı Televizyon Filmleri

Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited

Ödülleri

2015 – 20. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri – Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal dalında “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” (İstibdat Kumpanyası/Bir Yaz Gecesi Rüyası)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir