Özge Borak kimdir, Eyvah Eyvah ve devam filmi olan Eyvah Eyvah II‘de canlandırdığı Müjgan karakteri ile sinema severlerin beğenisini kazanmış olan Türk sinema oyuncusu. Ihlamurlar Altında, Küçük Kadınlar ve Eşref Saati gibi pek çok başarılı dizide de rol almış olan Borak, tiyatro kökenli oyuncularımızdandır.

Özge Borak, 14 Şubat 1982 tarihinde, İstanbul‘da dünyaya geldi. Sanat hayatına henüz 8 yaşındayken kazandığı Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’nde başlayan Borak’ın babası, kendisi gibi tiyatrocu olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi başkoreografı Selçuk Borak‘tı.

Borak genç yaşta başladığı tiyatrodan eğitim hayatı boyunca kopladı ve de İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Aralarında Nazım Hikmet‘in unutulmaz eseri Memleketimden İnsan Manzarları ve Turgut Özakman‘ın uyarlaması Sarıpınar: 1914’ün de bulunduğu pek çok başarılı tiyatro eserinde rol aldıktan sonra 2003 yılında Kara Gün adlı yapımla sinema dünyasına adım attı.
1afb2583557093b0f5196338316e782a

1ata

99-7515217634547206727517053

218_6

1126

41664

93449_ozge_borak_kimdir

779055_detay

1005446_298x298

20130711_ozge-borak-tan-samimi-aciklamalar

ata_5053

ata_demirer_ozge_borak

Ata-Demirer-ozge-Borak

fft64_mf1439553

ozge_6774349995328e9c76ec68

ozge_borak_guldur_guldur_VTR

ozge_borak_kimdir_nereli_yasi_twitter_oynadigi_diziler_h2088

ozge-borak4

ozge-borak-2

Ozge-Borak-22

ozge-borak-seksi-605

Özge Borak Resim

Özge-Borak-4

Özge-Borak-6

Özge-Borak-27
Başarılı oyuncunun adını duyurduğu ilk yapım, 2003-2004 yılları arasında rol aldığı Sultan Makamı oldu. Bu diziyi 2005-2007 yılları arasında rol aldığı Ihlamurlar Altında ve 2007-2009 yılları arasında kadrosunda bulunduğu Eşref Saati takip etti. Başarılı oyuncunun rol aldığı son tv yapımı ise Küçük Kadınlar oldu.

Özge Borak, 2010 yılında, Hakan Algül‘ün yönettiği ve Ata Demirer‘in senaryosunu yazdığı Eyvah Eyvah adlı filmde canlandırdığı Müjgan karakteri ile sinemaseverlerin beğenisini kazandı; filmin popüleritesi sayesinde 2011 yılında devam filmi olan Eyvah Eyvah II vizyona girdi.

Özge Borak , Ata Demirer ile 11 Kasım 2011 tarihinde nişanlanıp 22 Nisan 2012 tarihinde evlenmişlerdir.

Filmografi

Eyyvah Eyvah 2, 2011

Eyyvah Eyvah, 2010

Küçük Kadınlar, 2009 – 2010

Akasya Durağı, 2008 – 2010

Eşref Saati, 2007 – 2009

Ihlamurlar Altında, 2005 – 2007

Sultan Makamı, 2003 – 2004

Kara Gün, 2003