Şükran Ovalı (d. 1 Nisan 1985, İzmir) Türk oyuncu.

Doğum yeri İzmir’in Eşrefpaşa semtidir. Küçüklüğü İzmir, Bahçelievler’de geçmiştir. Mustafa Urcan İlköğretim Okulu’nda okuduktan sonra Fevzi Çakmak Ortaokulu’ndan mezun oldu. Liseyi de Göztepe’de bitirdikten sonra İstanbul’a gitti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyunculuk mezunudur.
Filmografi

Bez Bebek : 2007-2009 (Dizi) (FOX) Merve rolünde
Aşk Yakar : 2008 (Dizi) (Kanal D)
Alia : 2008 (Film) İpek Komiser rolünde
Ev : 2009 (Film)
Kahramanlar : 2009 (Dizi) (Show TV) Ayşe Komiser rolünde
Bir Bulut Olsam : 2009 (Dizi) (Kanal D) Bahar rolünde
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi : 2010 (Dizi) (Star TV) Aslı rolünde (Konuk Oyuncu)
Reis : 2011 (Dizi) (atv) Nazlı rolünde
Kötü Yol : 2012 (Kanal D) Nuran rolünde
Leyla ile Mecnun : 2012 (TRT 1) Sena rolünde (Konuk oyuncu)
Avrupa Avrupa : 2013 Melisa rolünde
Cinayet : 2014 Umay Abalı
Şeref Meselesi : 2014 Derya
Paramparca : 2016 Psikolog Ayşe (STAR TV)