Tomris İncer Kimdir

5 Ekim 2015

Tomris İncer
Sinema oyuncusu
Tomris İncer, Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 1974 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna giren sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı, özel tiyatrolarda oynadı. En önemli çıkışını Bir İstanbul Masalı adlı diziyle yaptı. omris İncer Kanser tedavisi nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.
Doğum: 16 Mart 1948 (67 yaşında), Bulgaristan
Sahip olduğu ödüller

9. Adana Altın Koza Film Şenliği – 1995, En İyi Kadın Oyuncu, Aylaklar
15. Ankara Uluslararası Film Festivali – 2003, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Çamur
8. Sadri Alışık Ödülleri – 2003, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Gönlümdeki Köşk Olmasa
8. Afife Tiyatro Ödülleri, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, 3. Richard ve Medea, 2004

Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir Tomris İncer Kimdir
Rol aldığı tiyatro oyunları

Öldün, Duydun mu? : Yiğit Sertdemir – Altıdan Sonra Tiyatro – 2013
Gerçek Hayattan Alınmıştır : Yiğit Sertdemir – Altıdan Sonra Tiyatro – 2012
Tehlikeli İlişkiler : Choderlos De Laclos – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2010
İkiye Bölünen Vikont : İtalo Calvino – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2010
Dünya’nı Ortasında Bir Yer : Özen Yula – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2010
Divane Ağaç : Turgay Nar – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2009
Leons ile Lena : Georg Büchner – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2008
Ölümsüz Öykü : Karen Blixen – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2007
Eskici Dükkanı : Orhan Kemal – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2006
Çok Uzak : Carly Churchill – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2005
Medea : Euripides – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2003
3. Richard : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001
Kapıyı Aç : Krzysztof Choinski – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2001
Gölge Ustası – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Canlı Maymun Lokantası : Güngör Dilmen – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Altı Derece Uzak – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Mikado’nun Çöpleri : Melih Cevdet Anday – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Bahar Noktası : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1980

Filmografisi

Böyle Bitmesin – 2012
Aşk ve Ceza – 2010
Tramvay (film)- 2006
Binbir Gece – 2006
Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol – 2005
Bir İstanbul Masalı – 2003
Aşk ve Gurur – 2002
Gönlümdeki Köşk Olmasa – 2002
Karşılaşma – 2002
Çamur – 2002
O da Beni Seviyor – 2001
Bana Old and Wise’ı Çal – 1998
Kuşatma Altında Aşk – 1997
Aylaklar – 1994
Tersine Dünya – 1993
Gizli Yüz – 1990
At Gözlüğü – 1978
Azap – 1973

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir