Kapat
Genel 761 views 0

2018 Yılında Dolar Ne Olur?

2018 yılına girdiğimiz şu ayda belirsizliğini koruyan dolar, birçok ekonomist tarafından da akıbeti ne olacağı konusunda yorumsuz bırakılmıştır.

Bu nedenledir ki 2018 yılında dolar ne olur?

Bu sorulara verilebilecek en net cevabı bulmak oldukça zordur. Yaşamış olduğumuz bu gel gitli ekonomik ve siyasi ortamlarında etkisi ile dolardaki fiyat değişimi enflasyon başta olmak üzere faiz, yatırım ve tüketim kararlarını da fazlası ile etkilemektedir.

Daha iyimser bakmalıyız. Tüm bu yaşanılan durumlara rağmen iyimser bakmakta da ve detaylı bir araştırma yapılarak dolar Hakkın da az çok ileride ne olur yorumu yapabiliriz. Öncelikle ABD ve AB ülkelerinin siyasi Durumlarının biraz daha yumuşatması ve Türkiye ekonomisine döviz girişlerinin biraz daha esnetilmesi ile doların seyri değişebilir.

Düşer Diyende Var Çıkar Diyende Var

Önceki yıllardaki doların fazla dalgalanmalarına bakarak 2018 yılındaki dolar tahminini yapmak
Oldukça güçtür. Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paralarında piyasaya çıkması ve birçok ülkede aktif olarak işlem görmesi ile birlikte dolardaki belirsizlik hali devam edecek gibi görünüyor. Bir başka siyasi olay ise Kudüs olayıdır. BM Kudüs kararından sonra ABD’nin itibar kaybından dolayı dolar konusunda daha sert tedbirler ve yaptırımlar alacağı yönünde olmaktadır.

Tabi bunlar hep vurgunculuk çerçevesinde olmaktadır. Dolar 5’de bulabilir aksine düşedebilir. Ekonomistlerin söylemlerine bakıldığı zaman dolat hakkında net bir bilgi vermemektedirler.
Buda demek oluyor ki uzun bir süre dolar hakkında net bir söylem olmayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.