Kapat
Webmaster 718 views 0

Seo’da İçerik UzunluÄŸu Önemli Midir?

SEO da makale uzunluğu konusunda çeşitli sitelerde farklı anlatımlar bulunabilir. Fakat genel kanı arama motorları sitelerde ki makaleleri okumaz! İlgili konu ile ilgili olacak kelime gruplarına, anahtar kelimeleri arar ve sitelere bu kelime doğrultusunda ziyaretçi gönderir. Fakat göndermiş olduğu ziyaretçilerin sitede ne kadar vakit geçirdiklerine dikkat eder.

Bir iki cümlelik bir makale yazarak ilk armada yüksek sayıda bir hit almış olsanız bile, siteyi ziyaret edenler bir iki cümlelik yazıyı birkaç saniyede okuyacak ve çok kısa bir süre sonunda siteden çıkacaktır. SEO analiz eden arama motorları sitenin işlevsel olduğu mantığı ile hareket edecek ve bir sonra ki arama da site devre dışı bırakılacaktır.

Makale Uzunluğu Önemlidir

Makale uzunluğu siteye gelen ziyaretçinin sitede kalma süresini uzatmak için uzun yazılmalıdır. Bu uzunluk yaklaşık 200 kelime civarında olursa yeterli olacaktır. Google kısa süreli ziyaretleri dikkate almaz.  Site ziyaretçilerinin üç dakika civarında sitede kalması sitenin arama motoru google tarafından dikkate alınması için yeterli bir süre olarak algılanır. 200 kelimelik bir makale ile bu süre karşılana bilir. Daha uzun olması seo için değilse bile site takipçileri için sitede çok daha uzun süre kalmalarını sağlar.

Uzun Makalelerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Site ziyaretçilerini sitede uzun süre tutmak adına, gelişi güzel ve aynı kelimeleri defalarca yazmak doğru bir mantık değildir. Konunun uzun olarak anlatılması, detaylı olarak ele alınan konunun bilgi içerikli olarak, okuyucuyu tekrar eden cümlelerle sıkmadan yazılmalıdır. İlle de her konunun uzun uzadıya yazılması gerekmez.

En güzel içerik ilgili konu ile oldukça kısa olarak ve yeterli noktada bilgi vererek yazılanıdır. Bu da yazılacak olan konu ile ilgili yeterli derecede bilgiye sahip olmanın yanında, bilinenleri kısa ve net bir şekilde aktara bilme ile sağlanabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.